Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ФК Карпати

Четвер, 28 листопада 2019, 17:15

На хвилі садового переляку Карпати хтять пільгову оренду землі біля "України"

ФК Карпати

ФК Карпати вимагають в Садового передати клубу у довгострокову пільгову оренду землі на стадіоні Україна.

Про це йдеться у відкритому листі від ветеранів, тренерів, батьків вихованців та працівників ФК Карпати.

Як йдеться у повідомленні, ще з 2006 року ФК Карпати очікує на передачу земельної ділянки навколо стадіону "Україна" в довготривалу оренду на пільгових умовах. Цю землю клубу за присутності перших осіб області та держави особисто гарантував Андрій Садовий та зафіксував свої зобов'язання відповідним протоколом та договором, який затвердили на сесії.

"Шановний Андрію Івановичу та міські депутати зараз питання "бути чи не бути?" як ніколи гостро стоїть перед клубом. Чи існуватимуть Карпати, залежить саме від Вас. І саме Ви будете відповідальні перед наступними поколіннями, якщо Карпати зникнуть разом з професійною командою та сотнями юних хлопчаків, які займаються у школі та Академії" – йдеться у тексті.

Крім цього, у тексті зазначено, що завдяки історичним матчам Карпат в єврокубках Львів отримав право на проведення матчів Євро-2012 та суттєво підвищив свою туристичну привабливість. 

"Крім того, повіривши обіцянкам, Карпати облаштували сучасний комплекс натуральних та штучних полів для тренувань дітей, який пізніше мер назвав "незаконно збудованим"  А чи законно те, пане мере, що зараз з 17 га земельної ділянки навколо стадіону" Україна" залишилось вже фактично 12 га, і хто саме приклав до цього руку? Минуло 13 років і клуб донині не отримав обіцяного" – йдеться у повідомленні. 

Не маючи можливості вести мову про розвиток інфраструктури, а відповідно, про якісне покращення рівня клубу, Карпати припинять своє існування.

"Незабаром депутатській корпус ЛМР матиме останній (!) шанс врятувати Карпати від небуття – ухвалити рішення щодо передачі футбольному клубу у довгострокову пільгову оренду землі, що відноситься до майнового комплексу стадіону "Україна" – йдеться у листі.

Нагадаємо, 11 липня Львівська міськрада дозволила "Карпатам" забудувати стадіон "Україну", тоді депутати затвердили детальний план території, який передбачає масштабну реконструкцію стадіону "Україна".

Додамо, ФК Карпати хоче збудувати на території стадіону "Україна" 2 готелі, спортивну школу, 4 паркінги та банкетний зал.

Раніше Варіанти писали про нові надії львівських вболівальників перед початком сезону 2019/20.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.