Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міська рада

Фб Христини Процак

Вівторок, 3 грудня 2019, 14:48

Виконком Садового гландами ліг на захист нідерландського інвестора

Львівська міська рада

Виконком Львівської міськради скерував звернення до Президента України щодо захисту компанії СТР, яка планувала будівництво індустріального парку у Рясне.

Сьогодні, 3 грудня, виконавчий комітет Львівської міськради проголосував за звернення до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України та Генерального прокурора України щодо захисту інвесторів. 

Як йдеться у зверненні, щороку компанія-інвестор CTP сплачує майже 2 мільйони гривень земельного податку, а розмір інвестицій на етапі спорудження індустріального парку у Рясне мав становити 100 мільйонів доларів США для створення щонайменше 3000 робочих місць, однак вже 4 роки через дії Спеціалізованої антикорупційної прокуратури компанія не може розпочати будівництво парку.

"В основі порушеного прокуратурою кримінального провадження не міститься жодної реальної обставини чи доказу, які могли б свідчити про порушення вимог закону. Всі аргументи прокуратури звелись до двох тверджень: по-перше, про неналежність земельної ділянки територіальній громаді міста Львова, а, по-друге, про нібито занижену вартість проданої земельної ділянки. Натомість, прокуратурою відкинуті та повністю проігноровані рішення судів, якими досліджувалось питання приналежності земельної ділянки до міста Львова" – йдеться у тексті звернення.

Крім цього, у документі зазначено, що САП, що виступає від імені держави, своїми діями наносить непоправну шкоду інвестиційній політиці держави.

"Враховуючи вище викладене просимо забезпечити справедливі умови роботи іноземних інвесторів в нашій державі та виступити на захист будівництва в Україні мережі індустріальних парків" – йдеться у зверненні.

Також на виконавчому комітеті прийнято рішення скерувати листи від міської ради до послів держав з наданням вичерпної інформації про ситуацію, що склалась з будівництвом індустріального парку у Львові компанією СТР.

Зазначимо, компанія-інвестор СТР скерувала в мерію офіційного листа щодо захисту інвестиційних прав та інтересів, в якому зазначила, що сподівається, що її права законного власника в Україні не будуть порушені.

Нагадаємо, 21 листопада Андрій Садовий опублікував відеозвернення, у якому зазначив, що йому вручили підозру у справі будівництва індустріального парку у Львові. 

Як пояснили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, через оборудки із землею на території Рясне-Руської, до якої причетні мер Львова та чиновники Львівської міської ради, держава втратила 93,5 млн грн, а у цій справі ще у 2015 році до прокуратури звернулися понад 60 осіб із заявами про незаконне відчуження їх землі.

28 листопада суд призначив Андрію Садовому заставу у 1,5 млн грн, замість 50 млн грн, які вимагала прокуратура, однак сьогодні міський голова Львова подав апеляцію на рішення суду у справі будівництва індустріального парку у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.