Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Четвер, 28 листопада 2019, 09:37

Суд оцінив легкий переляк Садового у мільйон гривень

Андрій Садовий

Суд призначив Андрію Садовому заставу у 1,5 млн грн, замість 50 млн грн, які вимагала прокуратура.

Вчора Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід міському голові Львова Андрію Садовому у справі будівництва індустріального парку у Львові у вигляді застави на 1 560 550 грн, а також зобов'язав його прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, до суду на кожну їхню вимогу й утриматися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні.

Раніше у САП заявляли, що вимагатимуть у суді встановлення застави у 50 млн грн, на що Садовий повідомив, що звертатиметься до людей, щоб зібрати ці кошти.

Як заявив Садовий, він подаватиме на апеляцію рішення суду та добиватиметься цілковитого звільнення від застави.

"Ми очікували, що буде повністю відмовлено прокуратурі в будь-якому забезпеченні, тому я буду, звичайно, подавати апеляцію, буду вимагати, щоб не було ніякого забезпечення" – наголосив Садовий.

Нагадаємо, 21 листопада Андрій Садовий опублікував відеозвернення, у якому зазначив, що йому вручили підозру у справі будівництва індустріального парку у Львові. 

Як пояснили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, через оборудки із землею на території Рясне-Руської, до якої причетні мер Львова та чиновники Львівської міської ради, держава втратила 93,5 млн грн, а у цій справі ще у 2015 році до прокуратури звернулися понад 60 осіб із заявами про незаконне відчуження їх землі.

Також Андрій Садовий вважає, що САП звинуватили його у володінні активами, які насправді йому не належать.

Додомо, за Садового готові поручитися екс-нардепи Сергій Кіраль, Оксана Сироїд, Олег Березюк, чинний нардеп від Самопомочі Павло Бакунець, міський голова Києва Віталій Кличко, а також Львівське відділення Асоціації міст України й більше 30 ГО Львова та представників різних сфер діяльності міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.