Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Палац спорту на Сихові

city-adm.lviv.ua

Середа, 4 грудня 2019, 14:52

Тесть Насірова розбудовуватиме Палац спорту на Сихові

Палац спорту на Сихові

Переможцем тендеру на будівництво сихівського Палацу спорту стало ТОВ Альтіс-Констракшн Олександра Глімбовського. 

КП "Палац ігрових видів спорту" оголосило результати аукціону на будівництво Палацу спорту у Сихівському районі. Тендер виграла київська будівельна компанія ТОВ "Альтіс-Констракшн". 

На участь у конкурсі подавались чотири учасники. До аукціону допустили тільки двох: ТОВ "Галицька будівельна гільдія" та ТОВ "Альтіс-Констракшн". 

Зазначимо, будівництво Палацу орієнтовно оцінювали у 620 млн грн. На аукціоні переможець ТОВ "Альтіс-Констракшн" запропонувало остаточну ціну – 499,8 млн грн, а конкурент ТОВ "Галицька будівельна гільдія" менше – 479,9 млн грн. 

За даними YouControl, ТОВ "Альтіс-Констракшн" зареєстрована у Києві з 2010 року. Розмір її статутного капіталу – 6 млн грн, а основний від діяльності – будівництво нежитлових та житлових приміщень. Компанія входить до корпорації "Альтіс-Холдинг", власником якої є Олександр Глімбовський. 

Раніше журналісти "Чесно" повідомляли, що Глімбовський є тестем екс-голови ДФС Романа Насірова. За його очільництва ДФС не донараховувала податки "Альтіс Холдинг". Корпорація з понад мільярдним доходом сплачувала до бюджету кількасот тисяч гривень. 

У каталозі ФАР (Фігуранти антикорупційних розслідувань) руху "Чесно" про Олександра Глімбовського зазначено:

Нагадаємо, тендер на будівництво Палацу оголошували декілька разів. Попередній відмінили, бо до аукціону допустили тільки ТОВ "Альтіс-Констракшн", іншим учасникам відмовили. Тоді компанія пропонувала будувати за 579,7 млн грн. 

Найперший же конкурс скасували ще 30 листопада 2018 року через високу ціну, яка становила 961 млн грн.

Згідно з тендерною документацією, вартість для двох останніх тендерів зменшили завдяки здешевленню проекту. З нього виключили будівництво басейну, залишивши 4 ігрових зали, підйомник конвейєрного типу та скалодром на 500 кв.м.

У липні минулого року міськрада виділила на проектну документацію для будівництва Палацу на Сихові 1,3 млн грн. А в серпні – ще 900 тис грн. 

Додамо, нещодавно Варіанти спілкувались з ініціатором будівництва Палацу – Романом Іванцівим. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.