У бюджеті Львівщини-2020 заклали 3 млн грн на туризм

пʼятниця, 6 грудня 2019 р. о 12:59
У бюджеті Львівщини-2020 заклали 3 млн грн на туризм
Карпати

На обласну програму розвитку туризму, курортів та рекреації передбачили 3 млн грн. 

Вчора, 5 грудня, на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили бюджет Львівської області на 2020 рік, доходи якого склали 5,9 млрд грн, а видатки – 6,2 млрд грн.

На програми розвитку туризму, курортів і рекреації в бюджеті заклали 3 млн грн.

Зазначимо, цьогоріч надходження від туристичного збору до бюджету Львівщини сягнули понад 20 млн грн, що вдвічі більше ніж минулого року. Туристичними лідерами є Львів, Трускавець, Борислав та Моршин.

Тільки за півроку Львів прийняв 1,2 людей і заробив на зборі 3,3 млн грн.

Нагадаємо, на Львівщині також планують розвивати медичний туризм. Вперше про це заговорили ще у 2016 році. А нещодавно голова Львівської ОДА Маркіян Мальський повідомив, що разом з президентом Володимиром Зеленським має розроблений план дій для цієї мети.

Як зазначала голова комісії з медичного туризму ICC Ukraine Анна Гучок, 90% медичних туристів, які приїжджають оздоровитись на Львівщину, є представниками української діаспори. Тож у першу чергу для розвитку такого виду туризму необхідно налагодити зв'язок з українськими емігрантами.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024