Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Іван Велійка

Фб Велійки

Вівторок, 10 грудня 2019, 12:45

Перевізники Львівщини відмовляються від пільговиків

Іван Велійка

Через відсутність повного відшкодування витрат з обласного бюджету перевізники Львівщини з січня 2020 року відмовляються безкоштовно перевозити пільговиків.

Про це повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка під час обговорення проблем з перевезеннями на території області, передає кореспондент Варіантів.

За словами Велійки, Львівська облрада не заклала достатньо коштів у бюджеті-2020 на пільгові перевезення за міжміськими та приміськими маршрутами. У зв'язку з цим, Асоціація відмовляється безкоштовно перевозити пільгові категорії з 1 січня 2020 року. 

Зазначимо, перевізники вже опублікували лист звернення до громадян, у якому повідомили про відмову пільговикам. 

Також, Іван Велійка повідомив про збитки через недостатнє відшкодування за пільгові перевезення з бюджету області. Зокрема, у 2019 році Самбірське АТП отримало через недоплату з бюджету борг на 1,6 млн грн, а Львівське АТП – 3,1 млн грн. У зв'язку із цим, перевізники не можуть закуповувати новий транспорт.

Причинами відмови від пільгових перевезень Асоціація перевізників називає: 

Зазначимо, ще у серпні цього року перевізники Львова та області надіслали лист до Володимира Зеленського у якому просили його вирішити проблеми у сфері пасажирських перевезень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.