Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

теплопостачання

Вівторок, 10 грудня 2019, 13:52

У грудні ціна на газ для населення зменшилася на 12%

теплопостачання

У грудні ціна газу за тисячу кубометрів становить 4 277 грн.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Нафтогаз України знизив ціни на газ у грудні 2019 року для потреб населення та інших споживачів, що отримують газ на регульованих умовах (ПСО) на 12,7%, порівняно із листопадом цього року.

Зокрема, у грудні ціна газу за тисячу кубометрів становить 4277 грн (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування) або 5 132 грн з ПДВ.

Крім цього, Нафтогаз встановив з 1 січня до 1 травня 2020 року гарантовану оптову ціну газу для споживачів, яка зафіксована на рівні 5 500 грн за тисячу кубометрів без ПДВ і складе від 7,2 до 7,8 грн за куб.м, в залежності від витрат на транспортування газу по газопроводах, а також націнки газзбутів.

Як пояснили в Нафтогазі, з 1 січня 2020 року і до кінця опалювального сезону всі домогосподарства і виробники тепла автоматично будуть отримувати газ за гарантованою ціною. У той же час, будь-який споживач може відмовитися від запропонованої гарантованої ціни і вибрати щомісячну ринкову ціну. У цьому випадку, з 10 по 24 грудня таким споживачам необхідно звернутися в свої регіональні збутові компанії.

Нагадаємо, в листопаді уряд зафіксував ціну на газ для населення з 1 січня до 1 травня 2020 року з допомогою так званої "страхової ціни". При цьому ціни на газ для населення знову будуть ринковими з 1 травня 2020 року.

Додамо, у листопаді ціна на газ підвищилася майже на 15%, порівняно із минулим місяцем, – у жовтні становила 4272,76 грн за кубометр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.