Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

церква у селі Зарудці

wikipedia.org

Середа, 18 грудня 2019, 15:58

На Жовківщині за понад два мільйони відреставрують старовинну дерев'яну церкву

церква у селі Зарудці

Церкву Преображення Господнього в селі Зарудці відреставрує за 2,4 млн грн львівська фірма.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації провів закупівлю у системі ProZorro на протиаварійні роботи в дерев'яній церкві Преображення Господнього в селі Зарудці Жовківського району, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2020 року.

Аукціон стартував 5 грудня цього року, участь у ньому взяли ТОВ В.Ф.Ф. та ПП "Либідь", які запропонували провести реставрацію за 2 462 699 грн й 2 462 700 грн відповідно. Переможцем обрали ТОВ В.Ф.Ф., а початкова вартість закуплі становила 2 732 458 грн.

Як вказано у закупівлі, у храмі здійснять реставрацію покрівлі, купола, обшиють ліхтар дошками обшивки й виготовлять жалюзі.

Собор Преображення Господнього у селі Зарудці – пам'ятка архітектури національного значення, споруджена у 1787 році. До цієї церкви був куплений в Крехівському монастирі іконостас церкви св. Миколи, що є цінною пам'яткою українського малярства другої половини XVII ст.

За даними порталу YouControl, фірма ТОВ В.Ф.Ф. зареєстрована з 2015 року у Львові, займається будівельно-монтажними роботами. Засновниками та власниками фірми є Наталія Шмігельська (село Суховоля Городоцького району) та львів'янин Ростислав Могиляк. Шмігельська також є власницею ТзОВ "Торговий Дім "Інзарго" (торгівля продуктами і алкогольними напоями в селі Тарасівка на Пустомитівщині).

Розмір статутного капіталу ТОВ В.Ф.Ф. становить 10 000 грн. 

Ця фірма також реставрує дзвіницю церкви Воздвиження Чесного Хреста у Дрогобичі.

Додамо, станом на 2018 рік, за 27 років на Львівщині вщент згоріло 28 стародавніх дерев'яних церков та виникло 108 пожеж у храмах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.