Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ялинка

Четвер, 12 грудня 2019, 12:30

На Львівщині штрафуватимуть за незаконну зрізку хвойних дерев

ялинка

Протягом грудня-січня рейдові групи патрулюватимуть в лісових угіддях та в місцях реалізації хвойних дерев.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

З метою попередження проведення самовільних рубок, безконтрольного перевезення та реалізації ялинок, у період підготовки до нового 2020 року розпочалась операція "Новорічна ялинка".

Рейдові групи у складі державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, працівниками Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства та головного управління Національної поліції у Львівській області здійснюють патрулювання у лісових угіддях та на шляхах реалізації.

Представники рейдових груп здійснюють перевірку документів на право придбання та реалізації новорічних ялинок, а саме товарно-транспортні накладні встановленого зразка з відповідними відмітками відвантажувача, виданої лісогосподарськими підприємствами.

Згідно ст. 65 КУпАП за кожне незаконно вирубане або пошкоджене до ступеня припинення росту дерево накладається штраф на фізичних осіб в розмірі від 510 до 1020 грн., на посадових осіб від 2550 до 5100, а також збиток в розмірі 498,47 гривень.

За порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу - тягне за собою накладення штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн – 1700 грн), а ті самі дії вчинені в межах природно-заповідного фонду -штраф від 100 до 215 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн – 3655 грн).

Нагадаємо, цьогоріч ялинку на Львівщині можна буде придбати від 75 грн за метр.

Додамо, на Львівщині розробили мобільний додаток для перевірки легальності погодження новорічних ялинок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.