Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олександр Ганущин

Понеділок, 16 грудня 2019, 16:17

Львівські депутати вирушать до Києва протестувати проти законопроекту Зеленського

Олександр Ганущин

Депутати Львівської облради вважають, що Офіс Президента обмежує діяльність органів місцевого самоврядування.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Завтра зранку, 17 грудня, ініціативна група депутатів Львівської обласної ради вийде на мітинг під Верховну Раду України. 

Львівські депутати вважають, що законопроект президента Володимира Зеленського про зміни в адміністративно-територіальному устрої, який ВР зареєструвала сьогодні, послаблює органи місцевого самоврядування.

На президії Львівської облради її очільник Олександр Ганущин заявив, що Офіс президента перетворюється на диктаторський орган та проводить супер-централізацію. 

"Завтра з мітингом під стінами Верховної Ради України приїде делегація облради. Сподіваюсь, нас там буде багато. Як вам відомо, в оприлюнених нарешті пропозиціях змін до Конституції України, винесених Володимиром Зеленським у порядок денний Верховної Ради як невідкладні, є стійких тренд на централізацію влади. Фактично, у нас буде дуже істотне послаблення місцевого самоврядування. Навіть зникає таке поняття з Конституції як "Львівська область". І, на жаль, ми бачимо тут спосіб контролювати ситуацію з Донеччиною і Луганщиною... Розуміємо, про що йде мова. Це питання буде у фокусі заяв і сесії облради", – пояснив Ганущин. 

Зазначимо, законопроект передбачає, що голову рад будуть обирати терміном на один рік.

Нагадаємо, ще у липні цього року у партії "Слуга народу" повідомляли, що планують провести в Україні реформу адміністративного устрою, замінивши державні адміністрації префектурами. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.