Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

перекриття дороги у селі Малі Підліски

Фб Зінкевича

Вівторок, 17 грудня 2019, 10:53

На Жовківщині пікетувальники перекрили трасу Київ – Чоп

перекриття дороги у селі Малі Підліски

Сьогодні протестувальники перекрили трасу Київ – Чоп з вимогою не скасовувати мораторій на продаж землі.

Про це повідомляє Патрульна поліція Львівщини.

Сьогодні зранку, орієнтовно з 10:00 год, близько 40-50 протестувальників перекрили трасу Київ – Чоп у селі Малі Підліски Жовківського району, безперестанно ходячи по пішохідному переході.

Активісти пропускають автомобілі кожні 10 хвилин, а маршрутні автобуси – постійно. Вони протестують проти скасування мораторію на продаж землі.

Нагадаємо, 13 листопада Верховна Рада України прийняла законопроект про відкриття ринку землі у першому читанні. Це рішення підтримали 240 народних депутатів. Ухвалити закон про скасування мораторію на продаж землі до 1 грудня 2019 року доручив президент Володимир Зеленський ще на початку вересня цього року.

Мораторій на продаж землі введений в Україні в 2001 році. Згідно з соцопитуваннями, проведеними на початку жовтня, третина українців вважає, що запровадити продаж с/г земель можна тільки після всеукраїнського референдуму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.