Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вул. Ю. Дрогобича, 4

city-adm.lviv.ua

Четвер, 2 січня 2020, 16:36

У Львові за п'ять мільйонів привень продали приміщення у Галицькому районі

вул. Ю. Дрогобича, 4

Львівська міськрада продала приміщення на вул. Ю. Дрогобича, 4 за 5,5 млн грн.

Управління комунальної власності Львівської міської ради продало у системі ProZorro приміщення першого поверху на вул. Ю. Дрогобича, 4 у Львові, загальною площею 308,2 кв.м.

Початкова ціна приміщення, виставленого на аукціон, який мав відбутися 4 листопада і на який не подався жоден учасник, становила 11 736 000 грн, однак її зменшили до 5 868 000 грн, оскільки згідно з закону України про приватизацію комунального майна, на повторний продаж об'єкт виставляється зі знижкою у 50%.

Повторний аукціон мав стартувати 27 листопада, однак через брак учасників міськрада оголосила повторну закупівлю, яка відбулася 20 грудня, за методом покрокового зниження стартової ціни. Участь у аукціоні взяла лише одна фірма – ТзОВ "Тантал", яка запропонувала придбати примівщення за 5 574 600 грн, її й визнали переможцем.

Триповерховий будинок, у якому знаходиться приміщення, розташований в Галицькому районі в межах історичного ареалу Львова. У ньому до 1939 року знаходився український літографічний заклад Андрейчина та фабрика друкарських фарб, у 1950-х роках тут діяла фабрика конвертів.

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, до 2018 року ці приміщення перебували в оренді видавництва ТзОВ "Апріорі-книга" на підставі договору оренди між управлінням комунальної власності та підприємством. У 2018 році Верховний суд задовольнив касаційні скарги управління комунальної власності міськради про скасування державної реєстрації права власності та витребування майна з чужого незаконного володіння.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Тантал" зареєстроване з 1992 року у селі Нагоряни Пустомитівського району, займається ремонтом і технічними обслуговуванням машин і устатковання промислового призначення. Власниками фірми є мешканці Сокільників Ірина Малькова та Володимир Гоцько. Останньому також належить ТзОВ "Рамбутан Люкс" (виробництво іншого електричного устатковання).

Розмір статутного капіталу підприємства становить 5 000 грн.

Нагадаємо, ще у листопаді цього року ця фірма намагалася придбати приміщення другого поверху на вул. Пекарська, 95, однак міськрада продала його Сергію Малькову, який запропонував більш ціну у 6 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.