Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наталія Тимчій

П'ятниця, 27 грудня 2019, 15:26

«Батьківщина» проти безпідставного підняття тарифу на проїзд у Львові – Наталія Тимчій

Наталія Тимчій

Партійні активісти сьогодні завітали на виконком, через що Андрій Садовий вилучив з порядку денного питання про підвищення тарифу на проїзд в електротранспорті.

Експертка і членкиня «Батьківщини» Наталія Тимчій вважає, що громадськість Львова отримала перемогу, адже не дозволила виконкому Львівської міськради розглянути питання про підвищення тарифів на проїзд в електротранспорті з 5 до 6 гривень.

«Сьогодні львів’яни можуть святкувати маленьку перемогу. Міський голова Андрій Садовий не наважився підвищити вартість проїзду в електротранспорті. Вже готовий проект рішення в останній момент вилучили з порядку денного виконавчого комітету.

Це стало несподіванкою навіть для начальника управління транспорту ЛМР Ореста Олеськіва, який не зміг пояснити журналістам причини зняття проекту з розгляду», – написала вона на своїй сторінці у ФБ.

Тимчій наголосила, що ВО «Батьківщина» Львова неодноразово, і зокрема під час громадських слухань, наголошувала, що запропоновані тарифи не є економічно обґрунтованими, хоча б тому, що реальний облік пасажиропотоку у Львові не проводився.

«Кількість перевезених пасажирів, пільговиків та собівартість перевезень підприємства розраховують на основі умовних цифр, взятих зі статистичних даних. Реальної кількості пасажирів та собівартості перевезень ніхто не знає», – пояснила вона.

Реальна вартість проїзду у Львові буде відома лише після запровадження електронного квитка.

«До цього часу підвищувати вартість проїзду недоречно і неприпустимо. Різкий спротив громади, який неможливо було ігнорувати, перешкодив владі підняти тарифи на проїзд цього року. Але влада не відмовиться від таких планів наступного року», – вважає Наталія Тимчій.

«Тому громада має і надалі слідкувати за діями влади, щоб мати змогу вчасно зреагувати, та захистити свої інтереси», – підсумувала Тимчій і запевнила, що вона й активісти «Батьківщини» уважно слідкуватимуть за всіма кроками влади в тому питанні, аби максимально захистити інтереси пересічних львів’ян.

Нагадаємо, сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради переніс рішення про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському електричному транспорті на наступне засідання виконкому.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.