Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вирубка лісу

Понеділок, 13 січня 2020, 15:23

Гендиректора Галсільлісу затримали на махінаціях з продажу лісу

вирубка лісу

Йому загрожує ув'язнення терміном від 5 до 10 років.

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко на своїй сторніці у Facebook.

За її словами, сьогодні затримали головного лісівника області та службову особу комунального лісового підприємства, що систематично возив для свого шефа данину від продажу лісу.

Прокуратура, спільно із оперативниками Управління СБУ у Львівській області за слідства поліції встановили, що ініціатор злочинної схеми скористався повноваженнями та вимагав від підлеглих щомісячну неправомірну вигоду в розмірі 30-40 тис грн від кожного.

При цьому, встановив цинічні "тарифи": за 1 кубометр реалізованого лісу учасники схеми відраховували для шефа 1-1,5 американського долара.

За це головний фігурант обіцяв колегам лояльне ставлення і сприяння щодо їх перебування на посадах. На даний час зафіксували передачу 17.8 тис грн та 300 $ чергової частини "траншу" від керівника районного підрозділу до обласного.

Обидвох затримали "на гарячому", причетність інших встановлюємо.

Готуємо підозри та клопотання про обрання запобіжних заходів, а також відсторонення від посад. Термін ув’язнення, який "світить" фігурантам – від 5 до 10 років.

Зазначимо, у березні 2017 року Львівська обласна рада призначила Володимира Мельника гендиректором "Галсільлісу". Конкурс на посаду генерального директора стартував на початку лютого, відтак Мельник два місяці виконував обов'язки гендиректора "Галсільлісу".

До свого призначення Мельник очолював Стрийське дочірнє лісогосподарське підприємсво ЛГП "Галсільліс".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.