Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

трамвай №5

Середа, 15 січня 2020, 13:15

У Львові просять відновити трамвайний маршрут №5

трамвай №5

До початку капітального ремонту вул. Замарстинівської трамвай курсував від аквапарку до вул. Торф'яної.

15 січня, на порталі е-петицій Максим Даниленко зареєструвув петицію з вимогою відновити трамвайний маршрут №5, який раніше курсував від вул. Кн.Ольги до Замарстинівської.

За словами автора петиції, завтра відремонтовану вулицю Замарстинівську повинні відкрити для проїзду транспорту, однак повернення трамвайного маршруту №5, який курсував вулицею до ремонту, не передбачено.

"Завершується ремонт вул.Замарстинівської, але трамвай №5 не відновить маршрут.Проголосуєм за відновлення трамвайного маршруту №5 Кн. Ольги – Замарстинівська" – йдеться у тексті петиції.

Наразі петиції набрала 3 голоси із 500 потрібних.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Додамо, у грудні 2017 року Замарстинівську перекрили через ремонт. Від так трамваї №4 та №5 припинили курсувати по ній. А вже у травні 2019 року маршрут №5 призупинив роботу, тому що дублював маршрути №3 і частково №4.

Однак пізніше у "Львівелектротрансі" повідомили, що трамвайний маршрут № 5 відновить свою роботу після завершення капітального ремонту вул. Замарстинівська і курсуватиме від вул. Миколайчука до вул. Коновальця

9 січня цього року частину вулиці Замарстинівської відкрили для проїзду транспорту, а день перед тим на відремонтованій вулиці протестували рух трамваю.

З 16 січня вулицю Замарстинівську повністю відкриють для проїду транпсорту, тоді ж по ній курсуватиме трамвайний маршрут № 9 по маршруту вул. Торф’яна – Залізничний Вокзал.

Зазначимо, у цьому році планують замовити проектно-кошторисну документацію на прокладанням трамвайної колії від вул. Торф'яна до вул. Мазепи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.