Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

unian.ua

Четвер, 16 січня 2020, 10:16

Нардепів штрафуватимуть за кнопкодавство до 85 тисяч гривень

Верховна Рада

Сьогодні набув чинності закон про покарання народних депутатів за кнопкодавство.

Сьогодні у парламентській газеті "Голос України" опублікували закон про покарання народних депутатів за "кнопкодавство", який  Верховна Рада ухвалила ще 19 грудня 2019 року. За нього проголосували 15 нардепів зі Львівщини.  

Законом встановлюється кримінальна відповідальність за вчинення народним депутатом будь-яким способом голосування на засіданні Верховної Ради замість іншого депутата.

Кнопкодавство каратиметься штрафом від трьох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 тисяч до 85 тисяч гривень).

"У разі виявлення на пленарному засіданні журналістом, акредитованим при Верховній раді, факту порушення вимог щодо особистого голосування шляхом голосування замість іншого народного депутата, такий журналіст має право подати заяву до Апарату Верховної ради про виявлений факт разом із відповідними матеріалами фотозйомки або відеозапису", – йдеться у законопроекті.

Додамо, нардепів не позбавлятимуть мандату за кнопкодавство.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.