Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сергій Бабак

Понеділок, 20 січня 2020, 11:55

Бабак проведе розслідування щодо знайденого львівського сміття на Буковині

Сергій Бабак

Сергій Бабак заявив, що мерія покарає львівських перевізників, якщо підтвердиться, що вони вивезли відходи до Хотину.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У ЗМІ з'явилася інформація, що поблизу м. Хотин висипали побутові відходи, які можуть бути зі Львова. Як повідомив заступник міського голови Львова з питань безпеки міста Сергій Бабак, Львів готовий сприяти у розслідуванні для з’ясування обставин і пошуку винних, які висипали сміття поблизу Хотина.

"У смітті знайдемо документи – чеки, листівки, які нібито засвідчують, що сміття привезено зі Львова. З ціллю з’ясування усіх обставин та підтвердження, чи спростування, що це дійсно так, у м. Хотин виїхав директор департаменту з питань поводження з відходами. Я також мав розмову з мером м. Хотин. Ми будемо максимально сприяти у проведенні розслідування і притягненні винних до відповідальності, якщо підтвердиться, що ці відходи зі Львова. Якщо буде підтверджено, що це зробили львівські перевізники – буде сурове покарання" – наголосив Сергій Бабак.

За його словами, з 2016 року зі Львова не вивозили сміття у Чернівецьку область. Також документи, які нібито засвідчують, що сміття привезено зі Львова, однозначного підтвердження цьому не дають.

Зазначимо, з 1 липня 2019 року повноваження з вивозу твердих побутових відходів повернулись від Львівської ОДА до міської ради Львова. Львівська ОДА вивозила сміття з міста з кінця червня 2017 року.

Також у Львові планують розробити сайт про стан вивезення сміття зі Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.