Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Польща

Четвер, 23 січня 2020, 11:00

Польща встановить нову систему моніторингу на кордоні з Україною

Польща

Нова система моніторингу складатиметься із 200 камер, її встановлять між Медикою і Корчовою.

Про це повідомляє Польське радіо.

На українсько-польському кордоні між населеними пунктами Медика і Корчова встановлять "розумну" систему моніторингу у Прикарпатському воєводстві встановлять новітню систему спостереження, на що передбачили понад понад 22 мільйони злотих або 5 млн євро.

За словами коменданта Бескидського відділу прикордонної служби Роберта Рогоза, це буде найдовший відрізок кордону з подібною системою моніторингу. Вона складатиметься з 200 камер і її планують закінчити у наступному році. 

"Ми створюємо своєрідний бар'єр, невидимий для людини. Після кожного входу в зону, яку ця система буде контролювати, спрацює сигнал тривоги. Його будуть перевіряти в оперативному центрі і там ухвалювати рішення, чи починаємо ми діяти, якщо насправді порушена державний кордон", – пояснив Роберт Рогоз.

Він додав, що завдяки новій системі моніторингу зміниться спосіб управління кордоном.

Нагадаємо, зі Львова до кордону з Польщею планують збудувати колію європейського зразка, щоб запустити швидкісний поїзд до Кракова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.