Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

П'ятниця, 24 січня 2020, 13:25

Голови профспілок шахтарів Львівщини припинили голодування

Львіввугілля

Профспілкові працівники голодували три дні, вимагаючи виплатити шахтарям заборгованість із зарплати.

Про це повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook. 

Після трьох діб голодування профспілкові лідери призупинили акцію протесту у будівлі Львівської ОДА. Очільниця Регіональної організації Незалежної профспілки гірників України Червонограда Мирослава Кафтан повідомляє, що вчора і збоку влади, і з боку боржників підприємства ДП "Львіввугілля" було гарантовано виконання переліку зобов’язань, що мають вирішити питання зарплатної заборгованості перед працівниками", – заявив Михайло Волинець.

За його словами, у разі невиконання до 1 лютого своїх зобов’язань, представники профспілки готові у будь-який момент повернутися до протестних заходів.

Нагадаємо, 21 січня очільниця Регіональної організації Незалежної профспілки гірників України Червонограда Мирослава Кафтан (шахта "Лісова"), голови ППО НПГУ шахт "Межирічанська", "Степова" та "Червоноградська" ДП "Львіввугілля" Василь Лесняк, Василь Семканич та Валерій Бабій оголосили голодування на знак протесту проти невиплати зарплат.

За даними Волинця, зарплатна заборгованість перед ДП "Львіввугілля" станом на 16 січня становила 317,79 млн грн (грудень, листопад, частково жовтень 2019 року).

Також 23 січня гірники перекрили трасу Львів – Рава-Руська у селі Воля Висоцька.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.