Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєзвалище

lviv.dei.gov.ua

Понеділок, 3 лютого 2020, 11:55

Комунальне підприємство Дрогобича звинуватили в ігноруванні приписів екоінспекції

сміттєзвалище

Держекоінспекція видала підприємтсву повторний припис на усунення порушень вимог природоохоронного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції у Львівській області. 

КП "Комбінат міського господарства" міста Дрогобич не виконано вимоги припису Інспекції. 22 січня цього року державні інспектори провели позапланову перевірку щодо стану виконання комунальним підприємством припису Інспекції. В ході проведення перевірки виявлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства, а саме:

- допускається зберігання та видалення відходів на об'єкті на відкритому грунті у місті Дрогобич по вулиці Гайдамацькій;

- не ліквідоване складування відходів на об'єкті на відкритому грунті;

- не забезпечується захист земель від забруднення, засмічення на об'єкті;

- не уживаються заходи щодо запобігання негативному і екологонебезпечному впливу на земельні ділянки та ліквідації наслідків такого впливу на об'єкті;

- не ведеться первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються на об’єкті.

За невиконання припису посадову особу підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності згідно статті 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення та видано повторний припис на усунення порушень вимог природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, сміттєзвалище у Дрогобичі забруднило землі на 3 мільйони гривень. Проби ґрунту, взятого на території підприємтсва показали перевищення вмісту забруднюючих речовин, що нанесло збитків на 3 млн грн.

Додамо, директор цього підприємства привласнив собі мільйон гривень з бюджету, які виділили на вивезення сміття. 39-річний посадовець також обіцяв запустити сміттєсортувальну лінію, натомість – накопичував там відходи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.