Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміття у Дрогобичі

Понеділок, 25 березня 2019, 17:21

Комунальне підприємство Дрогобича звинуватили у забрудненні довкілля

сміття у Дрогобичі

Дрогобицький "Комбінат міського господарства" незаконно скидає сміття на території автотранспортної дільниці на вул. П. Орлика, 15.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Екологи провели перевірку комунального підприємства "Комбінат міського господарства" Дрогобицької міськради, яке займається вивезенням сміття з Дрогобича, та виявили, що воно незаконно викидає відходи на території автотранспортної дільниці на вул. П. Орлика, 15 у місті та не проводить первинний облік поводження з ТПВ, які утворюються на підприємстві, що є порушенням закону.

Крім цього, "Комбінат міського господарства" без дозволу викидає забруднюючі речовини в атмосферне повітря. Наразі керівництво підприємства притягнуто до адмінвідповідальності та видано припис про усунення виявлених порушень.

Нагадаємо, у лютому цього року "Комбінат міського господарства" оштрафували на 58 тис грн за несанкціоноване розміщення сміття у селі Брониця. Також раніше екологи провели позапланову перевірку цього підприємства та виявили, що воно скидає неочищені фільтраційні води з сміттєзвалища у річку Медвежанка, забруднюючи її.

Додамо, у лютому директор КП "Комбінат міського господарства" Дрогобицької міськради Андрій Янів звільнився з посади.

Нещодавно депутати Дрогобича погодилися виділити земельну ділянку для будівництва сміттєпереробного заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.