Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забруднення довкілля

Середа, 13 лютого 2019, 15:04

Комунальне підприємство Дрогобича забруднює стоками річку у районі

забруднення довкілля

Дрогобицький "Комбінат міського господарства" забруднює стічними водами річку Медвежанка.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Екологи провели позапланову перевірку комунального підприємства "Комбінат міського господарства" Дрогобицької міськради, яке займається вивезенням сміття з Дрогобича, та виявили, що підприємство скидає неочищені фільтраційні води з сміттєзвалища у річку Медвежанка, забруднюючи її.

У Держекоінспекції пояснили, що підприємство порушує закон "Про охорону навколишнього природного середовища", а також завдало збитків довкіллю на 13 304 грн.

Нагадаємо, нещодавно директор КП "Комбінат міського господарства" Дрогобицької міськради Андрій Янів звільнився з посади.

Станом на початок грудня минулого року, Дрогобич продовжував потопати у смітті, зокрема, на вулицях міста офіційно знаходилося більше 2000 тонн невивезеного сміття.

Однак, незнаваючи на складну ситуацію із вивезенням сміття з міста, Дрогобич продовжує приймати львівське сміття і отримувати за це компенсацію, а у листопаді минулого року місто отримало 3 млн грн з обласного бюджету на вивіз сміття з міста на полігони Самбора, Стрия і Миколаєва.

Крім цього, у грудні 2018 року Львівська міськрада надала Дрогобичу субвенцію у 3 млн грн для вивезення сміття з міста.

КП "Комбінат міського господарства" належить сміттєзвалище у Брониці, куди комунальне підприємство раніше вивозило сміття з міста, проте ще з лютого 2018 року жителі села Брониця перекрили дорогу до сміттєзвалища, яке мали рекультивувати ще у 2008 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.