Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вирубка лісів

Середа, 5 лютого 2020, 12:45

Четверо нардепів з Львівщини не підтримали пропозицію щодо інвентаризації лісів

вирубка лісів

Верховна Рада планує ввести національну інвентаризацію лісів.

Сьогодні, 5 лютого, Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №2379 про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів. "За" проголосували 374 народних депутата.

У законопроекті йдеться, що обсяг бюджетних коштів, необхідний для проведення національної інвентаризації лісів, визначено в розмірі близько 9 млн грн щорічно, в тому числі 2 млн грн на утримання постійного персоналу державної спеціалізованої організації та 3 млн грн – на оплату праці тимчасових працівників, які будуть проводити обстеження лісів.

А розрахунковий рівень необхідних витрат змінюється від 7,7 млн ​​грн до 12,6 млн грн в окремі роки через необхідність придбання програмного забезпечення, приладів, обладнання та автомобільної техніки".

З львівських нардепів законопроект підтримали: Орест Саламаха (Слуга народу), Мар’ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Ярослав Дубневич (За майбутнє),  Тарас Батенко (За майбутнє), Олена Кондратюк (позафракційна), Галина Васильченко (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Андрій Кіт (Довіра), Павло Бакунець (Довіра).

Були присутні у залі, але не голосували: Святослав Вакарчук (Голос). 

Відсутні на пленарному засіданні: Андрій Герус (Слуга народу), Софія Федина (Європейська Солідарність), Роман Лозинський (Голос).

Нагадаємо, наприкінці листопада 2019 року закон про заборону вирубки лісу на схилах Карпат набув чинності.

Додамо, у 2017 році Верховна Рада заборонила всі види рубок пралісів у Карпатах. У жовтні 2019 року уряд затвердив програму розвитку регіону Карпати до 2022 року, а 22 липня 2019 року Володимир Зеленський видав указ про стимулювання економічного та туристичного розвитку Карпат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.