Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

затримання

ФБ Діденко

Четвер, 6 лютого 2020, 09:44

В Одесі затримали чоловіка, який підпалив авто львівської журналістки Галини Терещук

затримання

19-річний хлопець в ніч вчинення злочину кілька разів перевдягався, аби не потрапити у поле зору правоохоронців.

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко на своїй сторніці у Facebook.

Прокуратура затримала громадянина, який підпалив автівку журналістки "Радіо Свобода" Галина Терещук. Вдалося встановити траєкторію пересування та місце перебування 19-річного уродженця Хмельницької області, який в ніч вчинення злочину кілька разів перевдягався, аби не потрапити у поле зору правоохоронців.

"Понад 70 ГБ відеозаписів із камер спостережень, сотні годин безперервної скоординованої слідчо-оперативної роботи дали свій результат. Фігуранта затримано в Одесі, вручено повідомлення про підозру. Наразі здійснюється його доставка у Львів для подальшого допиту прокурорами. Щойно прокурори завершили допити основних свідків злочину, які надали викривальні показання" – написала Ірина Діденко.

Водночас, триває робота для встановлення замовника злочину. На черзі – обрання запобіжного заходу і кропітка праця у рамках досудового розслідування.

Зловмиснику інкримінують ч.2 ст.194 КК України (умисне пошкодження чужого майна, вчинене загальнонебезпечним способом – підпалу). Санкція інкримінованої фігуранту статті передбачає від 3 до 10 років позбавлення волі.

Справи, які стосуються журналістської діяльності, перебуватимуть на особливому контролі Прокуратури.

Нагадаємо, вночі 30 січня у Львові невідома особа підпалила автомобіль, що належить журналістці Радіо Свобода Галині Терещук. Ніхто не постраждав. За словами свідків, до машини підійшла людина з закритим обличчям, поклала під щітки на лобовому склі автомобіля пакети, підпалила їх і втекла.

Журналістка Радіо Свобода Галина Терещук працює на Радіо Cвобода з 2000 року, вона відкидає побутові версії підпалу її автомобіля.

Додамо, поліція відкрила кримінальне провадження через підпал авто львівської журналістки. Зловмиснику, який підпалив авто загрожує від 6 до 15 років позбавлення волі.

У поліції вважають, що авто львівської журналістки спалили через професійну діяльність.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.