Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

алкогольні напої

П'ятниця, 14 лютого 2020, 12:00

Мешканці Львівщини найбільше витрачають грошей на алкогольні напої

алкогольні напої

В Україні лідерами за витратами на алкоголь є мешканці Львівської та Закарпатської областей.

Про це повідомляє УНН.

За даними Державної служби статистики, зібрані у ІII кварталі 2019 року, витрати однієї середньостатистичної сім'ї, яка проживає у Львівській області, на місяць становлять в середньому 180 грн. У Закарпатській області цей показник становить 178 грн на місяць.

Мешканці Києва та Миколаївській області на алкогольні напої витрачають по 174 і 128 грн на місяць відповідно. Натомість найменші витрати на алкогольні напої зафіксували у Луганській та Запорізькій областях – по 45 грн та 48 грн на місяць відповідно.

У Держстатистики також підрахували, що в середньому одна українська середньостатистична сім’я витрачає на алкогольні напої близько 93 грн на місяць.

Нагадаємо, Верховна Рада з 2020 року скасувала державну монополію на виробництво спирту. Цей законопроект подав до Верховної Ради президент Володимир Зеленский ще наприкінці жовтня.

Додамо, у вересні 2019 року Львівський окружний адміністративний суд скасував рішення Львівської міськради щодо заборони дозволу на продаж алкоголю в МАФах міста.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.