Козицький визначився із лікарнями Львова і Винник, які можуть прийняти хворих на коронавірус

пʼятниця, 14 лютого 2020 р. о 12:30
Козицький визначився із лікарнями Львова і Винник, які можуть прийняти хворих на коронавірус
медичний заклад

Перших можливих пацієнтів із зараженням коронавірусу у області госпіталізуватимуть у інфекційній лікарні Львова та госпіталі ветеранів у Винниках.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У середу, 12 лютого, у Львівській ОДА відбулося позачергове засідання комісії ТЕБ і НС, на якій обговорили порядок реагування на випадки підозри у пацієнтів коронавірусу.

За словами т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрія Васько, в інфекційній лікарні є 8 боксованих палат, що можуть забезпечити госпіталізацію перших можливих пацієнтів із зараженням, а у випадку потреби таких хворих також прийматиме госпіталь ветеранів у Винниках, що має повноцінне реанімаційне відділення.

Він також додав, що станом на сьогодні в області нема жодного пацієнта з підтвердженим діагнозом чи підозрою на цю хворобу.

"Зважаючи на те, що вже понад 20 країн вже зіштовхнулись із випадками зараження коронавірусом, в також розуміючи суспільний резонанс мусимо мати чіткий план дій. Потрібно врахувати все: як недопустити поширення інфекції та як із нею боротися у випадку проникнення. Тому потрібно вжити усіх заходів, щоб попередити поширення не лише коронавірусу, а й необгрунтованої паніки серед людей", – пояснив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Нагадаємо, на початку лютого міський голова Львова Андрій Садовий доручив розробити стратегію дій на випадок коронавірусу у Львові.

Додамо, 27 січня цього року у Львові з підозрою на коронавірус госпіталізували двох людей, які повернулися з Китаю. Після отримання результатів їхній діагноз не підтвердився, тому пацієнтів в задовільному стані виписали з обласної інфекційної лікарні, вони перебувають під спостереженням сімейних лікарів.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024