Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Москаленко

ФБ Андрія Москаленка

Вівторок, 18 лютого 2020, 12:34

Москаленко наїхав на ДАБІ з первинними вимогами

Андрій Москаленко

Андрій Москаленко заявив, що обласна ДАБІ повинна реагувати на пошкодження пам'яток архітектури.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, на засіданнях адмінкомісій Львівської міськради регулярно накладають штрафи на порушників, які пошкоджують пам'ятки архітектури, зокрема вибивають вікна чи незаконно їх добудовують, однак цим повинна займатися обласна Державна архітектурно-будівельна інспекція

"На засіданнях адмін комісій ми накладаємо штрафи, намагаємось переконувати, щоб привести у попередній стан, підписати охоронний договір, і багато іншого, інколи самостійно фізично зупиняємо незаконні роботи. Але ж в нас діє обласна Державна архітектурно-будівельна інспекція" – написав Андрій Москаленко.

 

"Я щось від них не чув реагування на такі руйнації. Хоча це первинно їхня діяльність  – пам'ятки архітектури‼️ Тепер про кожне порушення будемо інформувати і їх і запитувати, яке було їхнє реагування і чи воно було взагалі було" – додав Андрій Москаленко.

За його словами сьогодні вранці вже скерували першу чергу листів.

Нагадаємо, 17 січня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко повідомив, що у Львові планують створити "Чорний список" руйнівників пам'яток архітектури.

Нагадаємо, раніше Львівська міська рада затвердила розмір штрафів юридичним особам, що є власниками або уповноваженим ним органом чи замовником робіт на пам'ятках.

Також у квітні міський голова Львова Андрій Садовий розпорядився створити робочу групу для вирішення проблемних питань збереження архітектурної спадщини Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.