Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Середа, 26 лютого 2020, 15:14

У Садового нема жодної тест-системи для виявлення короновірусу

Андрій Садовий

Андрій Садовий заявив, що у області нема жодної тест-системи, яка б визначила наявність у людини коронавірусу.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив сьогодні під час засідання комісії з питань ТЕБ і НС щодо мінімізації можливості поширення коронавірусу міський голова Львова Андрій Садовий, на території Львівської області немає жодної тест-системи для виявлення короновірусу.

"Є певна проблематика з точки зору наявності необхідного обладнання і відповідних тест-систем, які мали б бути в місті. Спалаху коронавірусу – вже 2 місяці, а на території Львівської області немає жодної тест-системи. Вони б мали централізовано поступити з Києва. Відтак, ми звернемося до наших міст-партнерів, щоб вони при потребі могли передати такі системи до Львова. На комісії ТЕБ і НС ми прийняли рішення виділити додаткові кошти та, в разі потреби, їх закупити, якщо державні органи влади не зроблять цього швидше" – наголосив Андрій Садовий.

За його словами, хворих з підозрою на коронавірус госпіталізовуватимуть у Львівській обласній інфекційній лікарні, яка єдина у Львові має повноваження проводити таке лікування.

Нагадаємо, у Львові для боротьби із коронавірусом у публічних місцях встановлять антисептики для рук.

Хворих з підозрою на коронавірус утримуватимуть в санаторії "Немирів", а у Львівській інфекційній лікарні готові прийняти 300 хворих.

Крім цього, у Львівській ОДА вирішили скерувати до 25 млн грн на профілактику та реагування можливих випадків зараження коронавірусом та рекомендували відмінити усі масові заходи у області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.