Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛОДА

Вівторок, 25 лютого 2020, 13:30

У Львівській інфекційній лікарні готові прийняти 300 хворих з підозрою на коронавірус

ЛОДА

Сергій Федоренко повідомив, що лікарня забезпечена необхідним запасом препаратів для надання допомоги.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів. 

Сьогодні, 25 лютого, під час брифінгу т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько заявив, що на сьогодні ні на Львівщині, ні в Україні немає підтверджених випадків коронавірусу. За його словами є затверджений міністерством алгоритм дій у випадку виявлення коронавірусу.

"У таких випадках, якщо немає симптоматики, особа перебуває вдома під спостереженням 14 днів. Якщо є симптоми: висока темепература, кашель або дихальні розлади, то особа або звертається до свого сімейного лікаря, який викликає до неї екстренну медичну допомога і вона з спеціалізованою бригадою їде в інфекційну лікарню, або вона сама викликає медичну допомогу" – пояснив Андрій Васько.

Він додав, що спеціально створена онлайн-форма, щоб бути постійно на зв’язку з людьми, які перебували в місцях поширення коронавірусу. Цю форму може заповнити будь-яка особа, яка повернулася з-за кордону.

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб зазначив, що наразі у світі захворіли на коронавірус 80 200 осіб, з них одужало 27 тис, померло 2 700 людей, тобто кожна третя людина одужує. Для 20% тих, хто захворіли на нього, хвороба протікає важко, для 2-3% – має смертельні наслідки. 

"При правильній поведінці і організації роботи та своєчасному зверненні немає такої катастрофи, яка була ще місяць тому. Ще три тижні тому ми провели усі необхідні навчання у медзакладах Львова, щодо діагностики даного захворювання. Досі тривають закупівлі засобів індивідуального захисту. В закладах охорони здоров'я є понад 60 тисяч масок, 250 тисяч рукавичок, понад 200 біозахисних костюмів та 2 100 репсіраторів. Крім того триває закупівля по кожному з пунктів" – розповів Володимир Зуб.

Директор Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко повідомив, у лікарні можуть вмістити 260 людей, а при потребі – 300.

"Наша лікарня – єдина в області, спеціалізована, яка надає максимальну допомогу при інфекційних та респіраторних хвороби. Весь персонал готовий до надання необхідної допомоги. Маємо костюми біологічного захисту, маски, респіратори у необхідній кількості. Терапії на знищення коронавірусу поки не існує, але лікарня забезпечена необхідним запасом антибактиріальних, інфузійних розчинів та інших препаратів для надання допомоги" – сказав Сергій Федоренко.

Нагадаємо, на Львівщині хворих з підозрою на коронавірус утримуватимуть в санаторії Немирів.

Сьогодні на своєму засіданні комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Львівській ОДА вирішила скерувати до 25 млн грн на профілактику та реагування можливих випадків зараження коронавірусом.

Додамо, через спалах коронавірусу в Італії, у аеропорті Львова та пунктах пропуску пасажири проходитимуть обов'язкову температурну перевірку.

Зазначимо, вчора працівники Винниківського госпіталю оприлюднили звернення, у якому просять Львівську ОДА розслідувати прийняте 19 лютого чиновниками Львівської ОДА рішення – раптово провести навчання щодо готовності закладу до госпіталізації хворих з коронавірусом, яке призвело до того, що мешканці Винник заблокували в'їзд на територію госпіталю, боячись, що евакуйованих з Китаю українців помістять у цій лікарні.

Цього того ж дня Максим Козицький видав доручення припинити симуляційне навчання і не переводити пацієнтів в інші стаціонари. А вже 21 лютого нардеп від Слуги народу Святослав Юраш та ще 33 нардепи направили заяву до СБУ з вимогою порушити справу через протести у Винниках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.