Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

госпіталь у Винниках

Фб Зінкевича

Середа, 19 лютого 2020, 16:30

Винниківчани заблокували вхід у госпіталь

госпіталь у Винниках

Мешканці Винник заблокували в'їзд на територію госпіталю, боячись, що евакуйованих у Китаю українців помістять у цій лікарні.

Про це повідомила прес-служба Винниківської міської ради.

Сьогодні, близько 14:00 год мешканці Винник заблокували для транспорту в'їзд на територію Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи. Мешканці намагаються таким чином не допустити того, щоб до лікарні привезли на карантин евакуйованих з китайського міста Ухань українців, адже вранці з лікарні розпочали вивозити пацієнтів.

Натомість заступник голови Львівської ОДА Іван Собко заявив, що немає інформації щодо прильоту літака з українцями саме до Львова й розміщення їх у госпіталі у Винниках, а у госпіталі провели навчання щодо готовності закладу до госпіталізації хворих з коронавірусом, затверженого наказом Міністерства охорони здоров'я.

За словами активістів, вони планують перекривати в'їзд до госпіталю до того моменту, коли отримають інформацію про місце розташування евакуйових українців.

Нагадаємо, сьогодні голова Львівської ОДА Максим Козицький видав доручення припинити симуляційне навчання у Винниківському госпіталі і не переводити пацієнтів в інші стаціонари.

А вчора у цій лікарні заявили, що не прийматимуть українців, які прилетять з Уханя.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.