Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Вівторок, 25 лютого 2020, 11:16

Козицький направить 25 мільйонів на боротьбу із коронавірусом на Львівщині

Максим Козицький

Львівська ОДА планує виділили 25 млн грн на боротьбу із коронавірусом у області.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні на своєму засіданні комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Львівській ОДА виршила скерувати до 25 млн грн на профілактику та реагування можливих випадків зараження коронавірусом.

Кошти планують вивільнити із обласного бюджету та резервного фонду Львова.

"Мусимо в найоптимальніші терміни опрацювати всі механізми, аби якнайшвидше мати можливість закупити необхідні речі. Йдеться перш за все про засоби захисту, безконтактні термометри та медичне обладання, таке як апарати штучної вентиляції легень тощо", – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За його словами, усі процедури закупівель проведуть у найшвидші терміни за спрощеною процедурою.

Нагадаємо, через спалах коронавірусу в Італії, у аеропорті Львова та пунктах пропуску пасажири проходитимуть обов'язкову температурну перевірку.

Додамо, вчора працівники Винниківського госпіталю оприлюднили звернення, у якому просять Львівську ОДА розслідувати прийняте 19 лютого чиновниками Львівської ОДА рішення – раптово провести навчання щодо готовності закладу до госпіталізації хворих з коронавірусом, яке призвело до того, що мешканці Винник заблокували в'їзд на територію госпіталю, боячись, що евакуйованих з Китаю українців помістять у цій лікарні.

Цього того ж дня Максим Козицький видав доручення припинити симуляційне навчання і не переводити пацієнтів в інші стаціонари. А вже 21 лютого нардеп від Слуги народу Святослав Юраш та ще 33 нардепи направили заяву до СБУ з вимогою порушити справу через протести у Винниках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.