Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Юраш

П'ятниця, 21 лютого 2020, 11:20

Юраш виступив за відкриття кримінальної справи проти мешканців Винників

Святослав Юраш

Святослав Юраш та ще 33 нардепи направили заяву до СБУ з вимогою порушити справу через протести у Винниках.

Поро це повідомляє Українська правда.

34 народних депутати звернулися із заявою до голови Служби безпеки України  Івана Баканова з проханням порушити кримінальну справу через протести у Винниках, коли місцеві мешканці заблокували вхід до Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи через чутки про розміщення тут на карантин евакуйованих з китайського міста Ухань українців.

"Просимо порушити кримінальне провадження, виявити та притягти до відповідальності осіб, які закликали до вчинення дій, що загрожують громадському порядку, перекривали трасу та блокували госпіталь з метою недопуску на територію України евакуйованих з міста Ухань громадян України" – йдеться у заяві.

Депутати вважають, що дії винниківчан містять ознаки злочину за ст.295 КК (заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку).

Документ, який датований 25 вересня 2019 року, підписав і львівський нардеп від "Слуги народу" Святослав Юраш, який до парламентських виборів 2019 року був радником президента Володимира Зеленського, пройшов до парламенту у складі партії Слуга народу під номером 27.

Нагадаємо, 19 лютого мешканці Винник заблокували в'їзд на територію госпіталю, боячись, що евакуйованих з Китаю українців помістять у цій лікарні через те, що у госпіталі провели навчання щодо готовності закладу до госпіталізації хворих з коронавірусом. Натомість заступник голови Львівської ОДА Іван Собко заявив, що немає інформації щодо прильоту літака з українцями саме до Львова й розміщення їх у госпіталі у Винниках.

Пізніше стало відомо, що українців з Уханя розмістять у медцентрі Нацгвардії в Полтавської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.