Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

епідемія грипу

Середа, 26 лютого 2020, 17:20

Львівщина першою отримає тест-системи на коронавірус

епідемія грипу

Тест-системи для виявлення коронавірусу першочергово отримають Львівська, Закарпатська та Чернівецька області.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

В.о директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін під час брифінгу у Нових Санжарах повідомив, що тест-системи на новий тип коронавірусу спочатку будуть направлені у три області. 

За його словами, першими тест-системи для виявлення коронавірусу отримають 3 області, а саме: Львівська, Закарпатська та Чернівецька. Саме через те, що у цих регіонах проживає найбільше осіб, які працюють в Італії.

"Це - регіони, де, за нашими даними, найбільша кількість осіб, які працювали в Італії. Ми також очікуємо повернення таких осіб у зв’язку з ситуацією в Італії" – сказав Ігор Кузін.

Також відбудеться навчання фахівців-вірусологів, які працюватимуть на локальному рівні.

"Ми запланували таким чином, що це буде поетапний процес. Ми маємо також проводити навчання фахівців-вірусологів, які працюють на рівні обласних лабораторних центрів" – додав Ігор Кузін.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у області нема жодної тест-системи, яка б визначила наявність у людини коронавірусу.

Додамо, у Львові для боротьби із коронавірусом у публічних місцях встановлять антисептики для рук.

Хворих з підозрою на коронавірус утримуватимуть в санаторії "Немирів", а у Львівській інфекційній лікарні готові прийняти 300 хворих.

Крім цього, у Львівській ОДА вирішили скерувати до 25 млн грн на профілактику та реагування можливих випадків зараження коронавірусом та рекомендували відмінити усі масові заходи у області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.