Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Василь Лозинський

Четвер, 27 лютого 2020, 11:00

Лозинський хоче стати заступником Шмигаля

Василь Лозинський

Василь Лозинський подав документи на посаду першого заступника міністра розвитку громад та територій України.

Про це стало відомо з його декларації про доходи за 2019 рік як кандидата на цю посаду.

Перший заступник голови Львівької ОДА Василь Лозинський подав свою кандидатуру на посаду першого заступника міністра розвитку громад та територій України. Зокрема, він публікував 25 лютого на сайті НАЗК свою декларацію як кандидата на цю посаду, що є однією із вимог для прийняття на державну службу та в органах місцевого самоврядування.

У декларації Лозинський зазначив, що минулоріч він заробив 622 967 грн загального доходу, з якого зарплата у Львівській ОДА становила 239 643 грн, а 287 288 грн – виплати від обласної асоціація місцевих рад "Ради Львівщини", 96 036 грн – дохід від зайняття підприємницькою діяльністю.

Чиновник зберігає 125 000 грн і 23 300 доларів готівки, йому належить земельна ділянка, площею, 1000 кв.м, у селі Суховоля Городоцького району. Лозинський не задекларував власну автівку, однак його дружина, Наталія Лозинська, має три іномарки: Honda Accord 2008 року випуску, Honda CR-V 2012 року випуску та Volkswagen Touareg 2014 року випуску. Право власності на дві останні автівки вона набула у 2018 році, а їхня вартість – 428 750 грн і 794 300 грн відповідно.

Нагадаємо, Василя Лозинського призначив своїм першим заступником вже екс-голова Львівської ОДА Маркіян Мальський ще у липні 2019 року. До цього Лозинський працював на посаді виконавчого директора Асоціації місцевих рад Львівщини, а у 2015 році очолював департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА.

У січні цього року Лозинському нарахували 44 294,08 грн заробітної плати.

А 11 лютого депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський запропонував усунути Василя Лозинського від виконання обов'язків у частині формування територій громад Львівської області.

Раніше Варіанти аналізували плани робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою Львівської області у статті "Бонапарт Лозинського".

Додамо, з лютого міністром розвитку громад і територій став Денис Шмигаль, який раніше очолював департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА, а також був заступником начальника Головного управління Міністерства доходів і зборів у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.