Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Понеділок, 2 березня 2020, 11:37

Через пункти пропуску на Львівщині в Україну пропускають людей з підвищеною температурою

пункт пропуску

У ЛОДА заявили, якщо люди з підвищеною температурою не є з зони, де поширений коронавірус, їм рекомендують звернутися до сімейного лікаря.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні під час брифінгу т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько заявив, що у пунктах пропуску періодично виявляють людей з підвищеною температурою, яким дозволяють перетнути кордон.

"Дані особи, якщо вони не є з епідеміологічно-небезпечного вогнища, тобто якщо вони не є з зони, де поширений коронавірус, отримують рекомендації перебувати під спостереженням сімейного лікаря і продовжують далі рух по території України. Інших повідомлень щодо осіб, яким потрібна обсервація або необхідне лікування в інфекційні лікарні, на сьогоднішній день немає" – заявив Андрій Васько.

Крім цього, він додав, що перевірка температури під час проходження пункту пропуску добровільною, вдітак якщо людина відмовилася проходити темперарний контроль, прикордонники не можуть відмовити їй в'їхати на територію України.

Як зазначив директор ДУ "Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" Роман Павлів, за минулу добу проведено  понад 9 тисяч досліджень термометрії  у пунктах пропуску державного кордону.

Також Андрій Васько зазначив, що спеціально створену онлайн-форму, заповнили вже 10 людей, троє з яких є мешкацями Львівської області. Зазначимо онлайн-форму створили для того, щоб бути постійно на зв’язку з людьми, які перебували в місцях поширення коронавірусу. Цю форму мають заповнити будь-яка особа, яка повернулася з-за кордону.

Нагадаємо, у Львові для боротьби із коронавірусом у публічних місцях встановлять антисептики для рук.

Хворих з підозрою на коронавірус утримуватимуть в санаторії "Немирів", а у Львівській інфекційній лікарні готові прийняти 300 хворих.

Крім цього, у Львівській ОДА вирішили скерувати до 25 млн грн на профілактику та реагування можливих випадків зараження коронавірусом та рекомендували відмінити усі масові заходи у області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.