Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

костел Єзуїтів

П'ятниця, 6 березня 2020, 16:09

На реставрацію костелу Єзуїтів передбачили майже десять мільйонів гривень

костел Єзуїтів

Львівська міськрада замовила за 9,5 млн грн реставрацію костелу Єзуїтів.

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради оголосило тендер у системі ProZorro на реставраційно-ремонтні роботи пам'ятки архітектури національного значення – костелу Єзуїтів на вул. Театральній, 11, які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2022 року.

Аукціон стартує 13 березня, а очікувана вартість послуг становить 9 533 717 грн.

Як вказано у закупівлі, під час реставрації у храмі здійснять відтворення штукатурки фасадів по цегляних поверхнях вапняним розчином; відреставрують стовпи, пілястри, колони і криволінійні поверхні; скульптури; карнизи, фронтони, арки; здійснять ручне розчищення цоколю від забруднень, що важко видаляються; відновлять металеві віконниці і дверні полотна; пофарбують.

 

Нагадаємо, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла з грудня 2017 року розпочалася реставрація фресок моравського митця Франциска Екштайна (1739-1740 рр.). Всі роботи триватимуть до 2022 року, за цей час у храмі планують відновити понад 1000 м² площі стінопису.

Також у 2018 році тут стартувала реставрація фасаду, на що виділили 1 млн грн.

Варіанти побували на відкритті відновлених фресок, детальніше про це читайте у репортажі "Під куполом Єзуїтів".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.