Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вантажівки

Понеділок, 2 березня 2020, 14:57

На Львівщині неможливо повністю провести ваговий контроль вантажівок

вантажівки

В Укртрансбезпеці бракує людей для забезпечення постійного габаритно-вагового контролю на території області.

Про це йдеться у відповіді Львівської ОДА на офіційний запит Варіантів.

Станом на 29 січня цього року, як наголосили у Львівській ОДА, через недостатню кількість працівників управління Укртрансбезпеки у Львівській області не можна повністю забезпечити постійний габаритно-ваговий контроль на території області.

У Львівській ОДА додали, що для вирішення цього питання необхідно збільшити кількість працівників й вони вже скерували відповідний лист до прем'єр-міністра.

"Скеровано лист прем’єр-міністру України від 23.01.2018 щодо можливості збільшення штатної кількості працівників Управління Укртрансбезпеки у Львівській області" – йдеться у повідомленні.

Також у Львівській ОДА наголосили, що ситуація із габаритно-ваговим контролем на території області входить у перелік найбільш актуальних питань розвитку Львівщини, які були надіслані в Кабінет Міністрів України.

Для зменшення руйнувань асфальтобетонного покриття доріг діє обмеження руху автомобільними дорогами загального користування великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 тони і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн при температурі повітря вище +28°С. Для цього визначено 51 місце тимчасового відстою великовагового автотранспорту.

Зазначимо, у вересні 2019 року львівські далекобійники влаштували акцію протесту біля будівлі Кабінету Міністрів України з вимогою подолати корупцію в Укртрансбезпеці.

Станом на кінець 2017 року на автомобільних дорогах Львівщини працювало 16 місць здійснення габаритно-вагового контролю, наприкінці грудня того ж року область отримала  три комплекти портативних вагових комплексів.

Додамо, у вересні 2019 року Верховна Рада встановила штрафи за руйнування доріг перевантаженим транспортом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.