Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

собор святого Юра

Понеділок, 2 березня 2020, 16:30

На завершення реставрації собору Святого Юра необхідно додаткові кошти

собор святого Юра

Львівська ОДА звернулася до уряду з проханням виділити 12 млн грн на реставрацію собору Святого Юра.

Про це йдеться у відповіді Львівської ОДА на офіційний запит Варіантів.

Станом на 29 січня цього року, як наголосили у Львівській ОДА, для продовження реставрації Архикатедрального собору Святого Юра у Львові необхідно ще 12 млн грн.

Відтак, Львівська ОДА ще 15 жовтня 2019 року направила листа прем’єр-міністрові України з проханням виділити кошти з держбюджету на ці роботи, а також розробити Міністерством культури України державну програму збереження пам'яток ЮНЕСКО – на Львівщині руйнуються чотири дерев'яні церкви із спадщини ЮНЕСКО (дерев’яні церкви карпатського регіону Польщі і України).

Також у Львівській ОДА наголосили, що ситуація із збереженням пам’яток світової спадщини ЮНЕСКО у Львівській області входить у перелік найбільш актуальних питань розвитку Львівської області, які були надіслані в Кабінет Міністрів України.

Зазначимо, депутати затвердили програму відновлення Святоюрського комплексу на 2017-2020 роки у травні 2017 року, а у лютому того ж року уряд виділив 20 млн грн на реставрацію споруд собору.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.