Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Вівторок, 3 березня 2020, 13:28

З квітня запроваджують електронний лікарняний для українців

медичний заклад

З 1 квітня українці зможуть оформити лікарняний онлайн, не виходячи з дому.

Про це повідомляє Економічна правда.

З 1 квітня цього року Кабінет Міністрів України запроваджує систему електронних лікарняних листів.

За словами прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, нова електронна система автоматично надсилатиме роботодавцю пацієнта та Фонду соціального страхування інформацію про лікарняний. Також лікар зможе затвердити документ за допомогою електронного підпису.

"По-перше, це пришвидшить процедуру отримання страхових виплат. По-друге, зменшить шахрайство, коли фейкові лікарняні купували за 200-300 грн", – розповів Гончарук.

Система електронних лікарняних листів створена на базі вже наявного програмного забезпечення Пенсійного фонду, вона є другим етапом медичної реформи, яка розпочалася 30 січня 2018 року. Згідно із новим законом, медична допомога більше не прив’язана до місця прописки, а кожен українець може вибрати терапевта, педіатра або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі безкоштовно.

Додамо, 27 листопада 2019 року, уряд ухвалив Програму медичних гарантій, яка запрацює з 1 квітня 2020 року, давши старт другій хвилі трансформації системи охорони здоров'я. Програма медичних гарантій для населення діятиме для всіх видів медичної допомоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.