Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пасажирські перевезення

Вівторок, 24 березня 2020, 17:40

Для компенсації вартості пільгових перевезень на Львівщині необхідно більше 400 мільйонів

пасажирські перевезення

Львівська ОДА просить в уряду відновити виплати з держбюджету компенсацій за перевезення пільговиків у громадському транспорті.

Про це йдеться у відповіді Львівської ОДА на офіційний запит Варіантів.

Станом на 29 січня цього року, як наголосили у Львівській ОДА, за попередніми розрахунками, для відшкодування перевізникам коштів за перевезення пільгових категорій населення потрібно передбачити близько 415 млн грн.

Через те, що у місцевих бюджетах не вистачає коштів на компенсацію вартості проїзду пільговиків, у Львівській ОДА направили звернення до уряду з проханням ініціювати внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо відновлення фінансування компенсацій за рахунок субвенції з держбюджету.

"У 2016 році видатки з компенсації пільгового проїзду були передані на фінансування місцевим бюджетам. Проте фінансовий ресурс для забезпечення їх виплати місцевим бюджетам із державного бюджету не був переданий і зміни до законодавчої бази щодо відміни чи призупинення пільг окремим категоріям громадян не були внесені. Таким чином, склалася ситуація, коли держава зобов’язує надавати пільги, однак фінансовий ресурс на це не виділяє" – наголосили у Львівській ОДА.

Також у Львівській ОДА наголосили, що ситуація із перевезеннями пільговиків  входить у перелік найбільш актуальних питань розвитку Львівської області, які були надіслані в Кабінет Міністрів України.

Нагадаємо, ще у серпні 2019 року перевізники Львова та області надіслали лист до президента Володимира Зеленського, у якому просили його вирішити проблеми у сфері пасажирських перевезень.

Додамо, також Львівська ОДА пропонує звільнити від оподаткування при ввезенні нових автобусів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.