Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Козак

П'ятниця, 6 березня 2020, 16:40

ZIK перевірять через сором антисороського шабашу

Тарас Козак

Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу ZIK через програму "Тхне Соросом".

Про це повідомила прес-служба Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Сьогодні, 6 беерзня, на позачерговому засіданні Нацрада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ "Телерадіокомпанія "Нові комунікації" (логотип – Z ZIK) через проведений 28 лютого в ефірі каналу марафон "Тхне Соросом".

Як наголосили у Нацраді, до них звернувся О. Кульчицький, який вважає, що програма має ознаки маніпуляції суспільною свідомістю, розпалювання ненависті, поширення неправдивої інформації, мови ворожнечі.

Відтак, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела моніторинг й призначила перевірку щодо дотримання норм законодавства про заборону поширення мови ненависті, необ'єктивної інформації, посягання на права і свободи людини.

"Після проведення перевірки, вивчивши всі обставини, регулятор ухвалить відповідне рішення" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, раніше Коаліція громадських медійних організацій закликала Нацраду дати оцінку марафону.

Нагадаємо, 14 червня 2019 року народний депутат з Львівщини Тарас Козак придбав телеканал ZIK. У січні цього року Нацрада з телерадіомовлення повідомила, що перевірить ZIK і "112. Україна" через трансляцію заборонених висловлювань деяких політиків.

Додамо, що нардеп Тарас Козак придбав у 2018 році телеканал 112 Україна за 73 мільйони гривень. Того ж року колишній депутат Опозиційного блоку Євген Мураєв продав Козаку й телеканал NewsOne.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.