Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АЗС

Вівторок, 10 березня 2020, 13:03

В Україні очікується зниження цін на паливо

АЗС

Антимонопольний комітет очікує падіння цін на паливо після падіння ціни на нафту.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Антимонопольний комітет зазначив, що в Україні очікується зниження роздрібної ціни на паливо після всесвітнього обвалу ціни на нафту на 30%, яке відбулося вчора, 9 березня. 

АМКУ буде детально вивчати динаміку цін на роздрібному ринку продажі нафтопродуктів.

"Адже ціну не лише на сиру нафту, але й на крупний опт бензину та дизпалива очікує суттєве падіння. І рівень роздрібних цін має корелюватися зі змінами факторів, які впливають на їх формування", – йдеться в заяві.

Однак, за повідомленням АМКУ, 30% падіння цін на бензин не очікується, так як між сирою нафтою та автомобільним паливом існує декілька ланок – транспортування-переробка-знову транспортування-АЗС тощо.

Крім того, в комітеті нагадали, що в грудні минулого року найбільші представники ринку нафтопродуктів мали знизити ціни на бензин та дизельне паливо.

"Однак комітет змушений був розпочати поглиблене дослідження цього ринку, оскільки не побачив достатнього обґрунтування встановлених на АЗС цін. Дослідження наразі триває", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у січні цього Антимонопольний комітет України провів повторну перевірку цін нафтових компаній, так рівень цін на паливо не корелювався із змінами факторів, що впливали на їх формування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.