Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Вірменська, 21

Середа, 11 березня 2020, 14:10

Міськрада Львова виділила мільйон гривень на реставрацію пам'ятки архітектури на Вірменській

вул. Вірменська, 21

Львівська міськрада замовила за 1,09 млн грн реставрацію фасаду пам'ятки архітектури на вул. Вірменській, 21.

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради провело тендер у системі ProZorro на ремонтно-реставраційні роботи фасадів будинку-пам'ятки архітектури національного значення на вул. Вірменській, 21 (вул. Друкарська, 6), які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2021 року.

Аукціон стартував 27 лютого, участь у ньому взяли ПП "Будремкомплект", ТзОВ "Еталон-Ком", ТОВ "Дельтабуд" та ТОВ "Спецреставрація". Переможцем обрали ТОВ "Спецреставрація" із пропозицією здійснити усі роботи за 1 096 096 грн, а очікувана вартість послуг становила 1 380 776,40 грн.

Як вказано у закупівлі, під час реставрації у будинку відновлять фасад та пофарбують, здійснять реставрацію балконів і карнизів. 

Зазначимо, будинок на вул. Вірменській, 21, який розташований між вулицями Вірменською, Друкарською та Лесі Українки, є пам'яткою архітектури національного значення, збудований у XVII-XIX ст. Протягом свого існування будинок неодноразово перебудовувався, внаслідок чого складається з двох різних за поверховістю та оздобленням будинків, які окремо внесені до реєстру пам'яток архітектури національного значення.

Будинок належав родині Ходзенкових (Ходзенковичів), а у 1894 році будинок купив Герман Райсс, 1898 року він провів чергову реконструкцію будинку, після якої будинок набув сучасного вигляду.

У 1989 році в будинку розмістилося Львівське товариство української мови ім. Тараса Шевченка, пізніше реорганізоване у Всеукраїнське товариство "Просвіта" імені Тараса Шевченка.

За даними порталу YouControl, ТОВ "Спецреставрація" зареєстроване у Львові з 2018 року, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власником фірми є львів'янин Тарас Билень. Розмір статутного капіталу підприємства становить 10 000 грн.

Нагадаємо, також Львівська міськрада замовила за 1,2 млн грн реставрацію фасаду пам'ятки архітектури на вул. К. Левицького, 10. А у 2019 році мерія дозволила облаштувати у будинку-пам’ятці архітектури на вул. Вірменській, 25 магазин сувенірів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.