Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Денис Шмигаль

Середа, 11 березня 2020, 18:20

Шмигаль та міністри урочисто відмовились від премій до кінця 2020 року

Денис Шмигаль

Усі міністри уряду відмовились від своїх премій до кінця 2020 року.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів України прем'єр-міністр Денис Шмигаль, усі міністри до кінця цього року не отримуватимуть премії.

"Це політичне рішення, але воно важливе – міністри відмовились від своїх премій до кінця року і прийняли рішення, що питання премій міністрів на політичних посадах буде розглядатись за результатами роботи за рік", – наголосив Денис Шмигаль.

За його словами, поки що у міністрів лишається тільки заробітна плата, яка не має перевищувати п'ять середніх зарплат по Україні, також лишаються визначені законом надбавки. Зокрема, надбавка за інтенсивність не може перевищувати 30%.

Нагадаємо, у січні уряд встановив новий рівень зарплат і премій топ-чиновників, зарплата яких становитиме від 30 тис грн до 40 тис грн, а також прийняв рішення щомісяця публікувати інформацію про зарплати міністрів та їхніх заступників й показники ефективності їхньої роботи.

Додамо, заступниця міністра культури та екс-нардепка від Самопомочі Ірина Подоляк за три місяці роботи отримала майже 400 тис грн зарплати, її призначили на цю посаду у жовтні 2019 року.

4 березня Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра та проголосувала за призначення нового складу Кабінету міністрів України, який очолив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.