Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

П'ятниця, 13 березня 2020, 10:33

Мешканців Львівщини повідомлять, коли область отримає тести на визначення коронавірусу – Васько

медичний заклад

Андрій Васько не назвав точну дату отримання тестів на визначення коронавірусу, однак відразу ж повідомить громадськість про їх надходження.  

Про це у коментарі Варіантам повідомив в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько.

За його словами, коли тести на визначення коронавірусу надійдуть у Львівську область, то Львівська ОДА відразу ж повідомить про це громадськість, однак не уточнив, коли саме вони мають їх отримати.

"Тести на корорнавірус будуть безкоштовно розповсюджені у медичних закладах області, коли вони надійдуть, то про це зразу офіційно повідомлять" – наголосив Андрій Васько.

Натомість, як заявляв вчора під час сесії Львівської обласної ради голова комісії з питань охорони здоров'я, материнства та соціального захисту Ігор Ковальчук, тест–системи для перевірки на коронавірус можуть заверзти на Львівщину вже у понеділок, 16 березня, ї їх можна буде придбати в аптеках.

"На скільки у мене є інформація, то завтра, у п'ятницю, або у понеділок ми уже будемо мати тести, які поставлять із Міністерства охорони здоров'я, тоді ми вже зможемо діагностувати коронавірус. Друге питання, що частина цих тестів буде в аптеках в межах 360-400 гривень, тому хто захоче, зможе їх купити індивідуально" – заявив Ігор Ковальчук.

Андрій Васько не підтвердив й не спростував цю інформацію, проте попросив довіряти офіційній інформації й додав, що тестів у області наразі ще немає.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів. Станом на 13 березня в Україні виявили три випадки захворювання на коронавірус.

На час карантину в УГКЦ дозволили не цілувати ікони і слухати служби з дом, а МОЗ напривили на Львівщину тест-системи для перевірки на коронавірус.

Також у області визначили сім медичних закладів, які прийматимуть пацієнтів з коронавірусом у разі переповнення Львівської інфекційної лікарні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.