Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вселенський патріарх Варфоломій

Четвер, 19 березня 2020, 12:15

Патріарх Варфоломій наказав Церквам припинити богослужіння до кінця березня

Вселенський патріарх Варфоломій

Також православним паломникам заборонили їздити до монастирів.

Про це повідомляє Українська правда.

Вселенський патріарх Варфоломій наказав Церквам припинити проводити служби і обряди до кінця березня задля боротьби з поширенням коронавірусу.

"Ми заявляємо про свою церковну резолюцію та мандат на припинення до кінця березня всіх богослужінь, подій та обрядів, за винятком приватних молитов у церквах, які залишаться відкритими. Вселенський патріархат стежить за ситуацією з невідкладним почуттям відповідальності по відношенню до своїх прихожан і усіх людей" – заявив патріарх Варфоломій.

Він закликав усіх обмежити свої подорожі та залишатися в своїх будинках для власної безпеки і захисту населення. У заяві йдеться про те, що церква може переглянути рішення про заборону у залежності від темпів розвитку пандемії коронавірусу.

Водночас, монастирі будуть продовжувати проводити регулярні релігійні служби для своїх чернечих громад, але стороннім паломникам і відвідувачам в'їзд заборонять.

Нагадаємо, через коронавірус у храмах УГКЦ запропонували слухати Служби Божі онлайн. На час карантину в УГКЦ дозволили не цілувати ікони і слухати служби з дому.

Додамо, у Львові через коронавірус пропонували продезінфікувати всі храми міста.

Станом на сьогодні у Львівській інфекційній лікарні перебуває 26 хворих з підозрою на коронавірус. Загалом, за увесь час до медиків звернулось 33 мешканця області. Трьох перевели на амбулаторне лікування, чотирьох, у яких діагностували грип, виписали з лікарні. 

В Україні зафіксували 16 випадків зараження коронавірусом та дві смерті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.