Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

храм у Львові

Четвер, 5 березня 2020, 12:15

У Львові через коронавірус пропонують продезінфікувати всі храми міста

храм у Львові

Капелан Львівської міськради запропонував використовувати засоби дезінфекції та гігієни у церквах міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 5 лютого, під час сесії Львівської міської ради капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк заявив, що для того, щоб львів'яни змогли комфортно відвідувати храми та не боятись заразитися коронавірусом, він пропонує використовувати у церквах засоби дезінфекції та гігієни.

"Ви знаєте, що у європейських містах, де зафіксоване поширення вірусу, були заборонені меси. Коли ми говоримо про Львів, який є релігійним за своїм характером, то, без сумніву, для нас це велика проблема. Для того, аби наші вірні змогли комфортно відвідувати наші храми та не боятись, ми пропонуємо багато засобів дезінфекції та гігієни" – наголосив Павло Дроздяк.

Відтак, він звернувся із цією пропозицією до міського голови Львова Андрія Садового, й запропонував зібрати позачергову раду церков Львова, де б обговорили питання того, як священики мають інформувати вірян про використання засобів гігієни.

Нагадаємо, 3 березня у Львові створили штаб для боротьби з коронавірусом, а ще наприкінці лютого Садовий заявив, що у області нема жодної тест-системи, яка б визначила наявність у людини коронавірусу.

У Львові виділять 7 млн грн на боротьбу з коронавірусом, а також через ситуацією з поширенням коронавірусу в Україні виконком винесе на сесію Львівської міськради рішення про збільшення коштів, які він зможе розподіляти.

Додамо, 3 березня в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу. Хворого виявили у Чернівцях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.