Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікарня

Четвер, 19 березня 2020, 15:00

До травня у лікарні Львівщини поставлять 50 апаратів штучної вентиляції легень

лікарня

Їх поставлятимуть на баланс лікарень по терміновості від середини квітня до середини травня.

Про це під час брифінгу повідомив в.о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько.

За його словами, кількість апаратів штучної вентиляції легень, які є на ринку, в тому числі на території Україні є обмежена, однак у Львівській області їх достатньо.

"В області є достатній запаз апаратури і ми очікуємо отримання до 50 апаратів штучної вентиляції легень до кінця квітня. Вони будуть по терміновості від середини квітня до кінця квітня, можливо до середини травня, поставлені на баланс наших лікарень" – заявив Андрій Васько.

Проте він наголосив, що для дихальної підтримки паццієнтів з коронавірусом найбільш критичним питанням є не наявність апарату ШВЛ, а наявність систем кисневого забезпечення. 

"Йдеться про масочну вентиляцію легень через носові канюлі чистим киснем. Даних точок доступу до киснюна сьогоднішній день в тих визначених лікарнях області є близько 300, ми плануємо збільшити їхню кількість до 700. Фактично 700 пацієнтів одномоментно зможуть перебувати на масочній вентиляції" – додав Андрій Васько.

Крім цього, на балансі лікарень вже повинні бути 500 масок, трубок та інших розхідних засобів для проведення неінвазивної вентеляції легень з підвищеним тиском кисню. Також очікують отримання 8 тисяч масок різного калібру та розміру, зокрема дитячих і дорослих.

Нагадаємо, у Львові для хворих на коронавірус зможуть задіяти 40 апаратів штучної вентиляції легень. Загалом у лікарнях Львова є понад 100 апаратів, однак є інші пацієнти, які потребують підключення до цих апаратів.

Станом на сьогодні у Львівській інфекційній лікарні перебуває 26 хворих з підозрою на коронавірус. Загалом, за увесь час до медиків звернулось 33 мешканця області. Трьох перевели на амбулаторне лікування, чотирьох, у яких діагностували грип, виписали з лікарні. 

Нагадаємо, станом на сьогодні на ранок в Україні зафіксували 16 випадків зараження коронавірусом та дві смерті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.