Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Понеділок, 23 березня 2020, 14:24

Цього тижня Львівщина отримає тести для проведення досліджень на коронавірус

медичний заклад у Львові

До кінця тижня у лабораторний центр мають надійти тест-системи для проведення більше 1000 тестів на коронавірус.

Про це під час брифінгу повідомив представник директора ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Олег Когут.

"Ми вже давно ведемо переговори щодо забезпечення нашого лабораторного центру тестами для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції. Був дзвінок від МОЗ, що завтра-післязавтра до нас поступають перші тест-системи. Ми замовляли їх і раніше, але справа в тому, що їх не так вже багато на сьогоднішній день, це не рахуючи тих систем, які прийдуть нам по гуманітарній допомозі. Ми також вже оплатили ще додатково дві тест-системи", – наголосив Олег Когут.

За його ловами, область до кінця цього тижня достатньо забезпечена тестами для проведення досліджень на коронавірус.

"Це буде можливість провести більше тисячі досліджень і, з врахуванням потреби, ми будемо переводити наші лабораторії, а їх є дві, на цілодобовий режим роботи", – пояснив Олег Когут.

Він додав, що швидкі тести на коронавірус робляться за 15 хвилин, а тести досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції – протягом одного дня.

"Якщо проби будуть доставлені зранку, то ми до кінця робочого дня можемо дати результати таких досліджень", – розповів Олег Когут.

Нагадаємо, станом на сьогодні на Львівщині перевіряють 104 підозри на коронавірус, а 22 березня у області було зафіксовано другий випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

З 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведе

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.