Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вул. Б. Хмельницького

google.com.ua

Вівторок, 24 березня 2020, 14:50

Фаріон допомагатиме туркам ремонтувати вулицю Богдана Хмельницького

вул. Б. Хмельницького

Львівська міськрада замовила реконструкцію вул. Б. Хмельницького за 175 млн грн у компанії Онур.

Львівське комунальне підприємство "Львівавтодор" провело закупівлю у системі ProZorro на реконструкцію вул. Б. Хмельницького, від вул. Промислової до вул. Липинського, яку переможець тендеру має здійснити до 31 серпня 2022 року.

Аукціон стартував 25 лютого 2020 року, участь у ньому взяли три компанії: ТОВ "Онур" (175 390 грн), ТОВ "Автомагістраль-Південь" (175 400 000 грн), ПрАТ "Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1" (178 000 000 грн). Переможцем обрали ТОВ "Онур", а очікувана вартість послуг становила 186 315 677 грн.

Як вказано у закупівлі, реконструкцію вулиці здійснять від вул. Промислової до вул. Липинського, тут, окрім ремонту дорожньгоо полотна, облаштують острівці безпеки, тротуари з плитки ФЕМ, здійснять реконструкцію контактної мережі й дренаж, організують дорожній рух – встановлять дорожні знаки, облаштують мережу дощової каналізації, встановлять смітники, передбачать місце для автомобільних стоянок, облаштують захисну смугу паркувальних місць та захисну смугу на підвищених зупинках громадського транспорту.

Крім цього, у межах реконструкції вулиці тут прокладуть велодоріжки, велосипедні стійки, павільйони для зупинок, лавки, викорчують старі 3-метрові дерева, натомість планують висадити 60 молодих дерев, а також кущів.

Усі роботи оплачуються за кошти місцевого бюджету Львова.

За даними порталу YouControl, фірма "Онур Конструкціон Інтернешнл" зареєстрована з 2004 року у Києві, займається будівництвом доріг і автострад. Її власниками є громадяни Туреччини Онур та Іхcан Ченінджевізи й львів'янин Олег Фаріон. Розмір статутного капіталу підприємства становить 2 165 870,86 грн. 

Олег Фаріон є керівником двох турецьких будфірм: ТОВ "Емт Ерімтан Мюшавірлік Тааххют Тіджарет А. Ш." (зареєстрована у Львові в 2017 році) та ТОВ "Європавер Україна" (зареєстрована у Львові в жовтні 2019 року). Також він керує ПП "Глорія" (смт. Брюховичі), що займається обслуговуванням напоями, та належить мешканці Брюхович Олені Караахметоглу.

Зазначимо, компанія "Онур" є підрядником багатьох ремонтних робіт із будівництва доріг на Львівщині. Раніше підприємство збудувало асфальтовий завод у мікрорайоні Рясне-2 та взяло в оренду більше 6 га землі в Ожидові для будівництва приміщень.

Ще на початку жовтня 2019 року виконком Львівської міськради надав дозвіл ЛКП "Львіваавтодор" провести реконструкції вул. Б. Хмельницького на цьому відрізку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.